kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Imbirowa ambrozja

Nawet jeśli nie uważamy rośliny korzennej za materiał na napój bogów, zbawienne działanie, jakie imbir wykazuje przy dolegliwościach męczących kobiety w ciąży, kwalifikuje go do pretendowania do miana składnika roku, a przynajmniej dziewięciu miesięcy!
 
 

Rodzaj potrawy: napój zimny
Rodzaj kuchni: europejska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: średni
Czas: 15 (nie liczac studzenia)
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4

Składniki:

korzeń imbiru
sok z pomarańczy
miód

Wykonanie:

Świeży korzeń imbiru należy umyć, obrać ze skórki i zetrzeć na grubej tarce. Następnie, w małym rondelku, zagotować ½ litra wody, a gdy osiągnie temperaturę wrzenia wrzucamy imbir i gotujemy miksturę na wolnym ogniu przez około 8 do 10 minut. Gotowy wywar przecedzamy przez sitko, a gdy ostygnie, dodajemy sok ze świeżej pomarańczy i miód – do smaku.

 


Źródło: puritan.pl

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »